Meny
 

Strikking: Trendy, bærekraftig og rimelig

Strikking: Trendy, bærekraftig og rimelig

Anne-Grethe Sandin, daglig leder for Nøstet Mitt, forteller at det ikke er mye som skal til for å begynne å strikke. Alt du trenger er pinner, garn og en enkel oppskrift – så er du i gang!  

Strikkegensere kommer tydelig frem i motebildet om høsten. Hos Nøstet Mitt i 4. etasje finner du sesongens hotteste garn, farger og strikkeoppskrifter. 

 

- Kjendisene må få mye av æren for at strikking har blitt så populært de siste årene, sier Anne-Grethe Sandin. 

 

Flere og flere kjendiser designer nemlig sine egne gensere, og er flinke til å bruke dem i det offentlige rom.

 

- Det startet med Skappel-genseren for noen år siden, plutselig skulle alle strikke seg denne. Lettstrikkede plagg hvor man bruker tykke pinner blir ofte en suksess fordi det går så raskt å strikke den, sier hun, og legger til:

 

- Kommer det en ny strikkegenser i motebildet, får vi alltid spørsmål fra kundene om hvordan de kan lage den selv. 

 

Strikk design på budsjett

Har du sett deg ut en dyr genser lenge, men føler at du ikke kan ta deg råd til den? Strikk den selv, da vel, for en langt rimeligere penge, oppfordrer Anne-Grethe, og utdyper:

 

- Det finnes en del designgensere som er dyre å kjøpe, for eksempel fra Ganni, som koster 4200 kroner i butikk. Denne kan strikkes for rundt en tusenlapp.

 

For et par år siden fantes for eksempel en lue med pelsdusk som kostet over 1250 kroner ferdig i butikk. Kjøpte du garn og strikkeoppskrift hos Nøstet Mitt, kostet luen kun 350 kroner.

 

Naturfargene hottest i høst

De mest populære garnfargene denne høsten er gråblå, mosegrønn, beige og ulike toner i brunt.

 

- Når det kommer til strikkeoppskrifter er den tradisjonelle Marius-genseren stadig like populær. Det samme er Nancy-kofta. Frem mot jul er det også mange som strikker votter som gaver, sier Anne-Grethe. 

 

Naturfargene er hottest i høst.

 

Populære Farmen-gensere
Særlig etter Farmen Kjendis har Nøstet Mitt merket mye pågang. Alle vil ha de populære genserne til Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard, som begge har inngått et designsamarbeid med Sandnes garn om hver sin strikkegenser.

 

- Vendelas genser kan strikkes i en rekke farger. Mønsteret på brystet er inspirert av symbolet av en hånd, etter et smykke Vendela fikk av sin tyrkiske far, ment for å beskytte henne. Vendela-genseren kan også strikkes som jakke, forteller hun.

 

For menn er genseren til Petter Pilgaard svært populær.

 

- Genseren heter “Mann” og er svært enkel og trendy, og kler de fleste, sier Anne-Grethe. 

 

Strikkegenserne til Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom har blitt svært populære etter Farmen Kjendis. Begge oppskriftene får du hos Nøstet Mitt.

 

Tips til nybegynneren

Det er ikke så mye du trenger for å begynne å strikke selv. Skaff deg pinner, garn og en enkel strikkeoppskrift.

- Før tenkte man ofte at skjerf var et bra start-prosjekt, men det er ikke alltid like lurt, fordi det er et evighetsprosjekt. En lue derimot, er litt mer overkommelig. En pinne fra 4-6 mm er en grei startpinne. Da går det relativt fort, samtidig som det ikke blir for tykt, for da blir det gjerne slitsomt å strikke, sier Anne-Grethe.

 

Strikking er stort på Youtube

Ønsker du å komme i gang med strikking selv, anbefaler hun at du ser videoer på Youtube eller kommer på en strikkekafé i regi av Nøstet Mitt.

 

- Storo har strikkekafé på dagtid annenhver onsdag fra kl. 11-13 på Jordbærpikene, hvor vi strikker og utveksler erfaringer. Her hjelper vi alle kunder. Alt du trenger er å ta med deg strikketøyet ditt og møte opp, forteller hun. Mer info finner du på butikkens Facebook-side.

 

Visste du forresten at Nøstet Mitt på Storo har byens største utvalg av knapper?

 

En hobby som gir deg ro i sjela
I tillegg til å lage deg dine egne plagg, er strikking også en avslappende hobby du kan ta deg til nå som høsten er her.

 

- Alle bør begynne å strikke, det er terapi for sjelen! I tillegg er det koselig å gi bort ting man har laget selv siden det ligger så mye tanke og kjærlighet bak, avslutter hun.

 

Nøstet Mitt finner du i 4. etasje. Nysgjerrig på strikking? Kom innom, så hjelper de deg i gang! 

Sist endret - 31 juli 2018