Meny
 

Studentguide

Skrivebord sett ovenifra

Før du visste ordet av det var sommerferien over og studieåret i gang. Følg vår studentguide og få gode tips til hvordan du får orden på den nye hverdagen!

Orden i sakene

Kontorkroken

En ryddig arbeidsplass med personlig dekor kan være inspirerende. Forskning viser også at det påvirker både trivsel og motivasjon! Gjør derfor kontorkroken til din plass og dekorerer med nyttige skrivesaker i dine favorittfarger, pyntegjenstander, motiverende sitater og grønne planter.

  

Arbeidsplass med kalender og smart oppbevaring fra LagerhausBokskalender 199,- // Mini kommode 179,- // Kopp 59,- alt fra Lagerhaus

 

På skolen

Bruker du PC-en for å ta notater under forelesninger så får du ned mye informasjon, men du husker rett og slett mindre av innholdet. En rekke studier viser nemlig at man prosesserer informasjon annerledes når man tar notater for hånd. Da må hjernen engasjerer seg med materialet fordi du velger hva du skriver, og dermed husker du informasjon mye bedre.

  

Kontorrekvisita fra Lagerhaus og TanumKulepenner 49,- / Donut post-it lapper 29,- / Viskelær 29,- / Papirklips i gull 29,- / Blyanter i boks 29,- / Oppbevaringsbokser 129,-  alt fra Lagerhaus // Notatbok fra Ban.do 299,- Tanum

Kontorrekvisita fra Nille, Clas Ohlson og Lagerhaus

Post-it dispenser 89,- ARK // Små markeringstusjer, 6 pk. 49,50 Clas Ohlson // Desktop organizer 99,- Lagerhaus // Ringperm 49,- ARK // Notatbok 29,- Lagerhaus

 

 

Bær riktig

En god sekk eller en PC-veske med skrå skulderrem er å anbefale når en skal bære med seg PC og bøker til og fra studiestedet.

Pc-veske og ryggsekker fra Morris og Fjällräven

PC-veske fra D 1999,- Morris // Ryggsekk fra Hercel Supply 1199,- Morris // Fjällräven ryggsekk 899,- G-sport

 

Bedre studentøkonomi

 

 

Det er en kjent sak at man ikke har verdens beste økonomi igjennom studenttiden. I følge en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI sier ni av ti studenter at de ikke klarer å leve på studiestøtten fra Lånekassen.

 

– Det er det flere grunner til, men først og fremst er ikke studiestøtten så veldig høy i forhold til hva det er normalt å leve for her i Norge, sier Magnus Tønnesen, finansrådgiver hos DNB Storo. – Studiestøtten i år er cirka 104 000 totalt. Deler man dette over 12 måneder, så får du rundt 8600 kroner hver måned.

 

Magnus har samlet noen gode tips som kan gjøre studentøkonomien sunnere. Les tipsene her.

 

 

Hold deg i aktivitet

 

De fleste vet at fysisk aktivitet er godt for både kropp og sjel, men kombinasjonen av fulltidsstudier, jobb, og venner og familie, kan fort flytte trening langt ned på prioritetslisten.

 

Ny forskning viser at studenter som trener regelmessig gjør det bedre faglig. I tillegg har trening mange helsemessige fordeler som er relevant for studiene. For eksempel forbedrer det søvnkvaliteten, styrker kroppens immunsystem og øker konsentrasjonen. Kroppen slipper også ut endorfiner (bedre kjent som vårt egenproduserte lykkehormon) når vi trener, noe som er med på å redusere stress og anspenthet. Sørg derfor for at du gjør plass til trening i din studiehverdag!

 

Som student får du nå hele 20 % rabatt på alle SATS Storo medlemskap med 12 måneders bindingstid. Les mer her.

 

Nyttige bøker

 

Det tar tid å bli en god student, og mange plukker opp erfaringer og gode råd igjennom studietiden. Heldigvis har noen forfattere samlet gode tips, basert på råd fra «superstudenter», slik at du kan oppnå en effektiv studiehverdag og gode resultater – helt fra begynnelsen!

 

 

 

Superstudent 269,– Tanum

 

 

«Superstudent» er en helt ny type bok. Den er basert på råd fra ekte superstudenter, samt det beste fra over 40 bøker om det å studere smartere og oppnå gode resultater. Forfatteren har selv gått fra å være en gjennomsnittselev til toppstudent ved hjelp av disse teknikkene. Her deler han alt du trenger å vite for at også du skal lykkes med studiene.

 

Kunsten å prokrastinere 149,– Ark

 

Grip morgendagen! Det kan synes helt urimelig, men det virker faktisk: Du får gjort en hel masse ting ved å utsette dem. John Perry kaller det strukturert prokrastinering, og dersom du er en som iblant strever med å overholde tidsfrister, ja da vil denne boken forandre livet ditt - hvis du bare får somlet deg til å lese den.

 

Suksess på eksamen 159,– Ark

 

I denne boken deler forfatteren sine «hemmelige» studietips med deg. Du vil bli motivert, inspirert og skjønne hvordan du med enkle grep kan studere smartere og dermed oppnå bedre karakterer. Lær hvordan du kan få bedre hukommelse, ta eksamen uten nerver og samtidig trives som student.

Sist endret - 08 august 2017