Meny
 

Festfin til julebordet

Festfin til julebordet

Tine Aavik hos Auster og Stine Myhre hos Fredrik & Louisa gir tips om hud, hår og duft før julebordet.

 

Hår, parfyme, ansiktsrens og make-up er fire ting kvinner gjerne prioriterer i førjulsstria. 

Nå skal "alle" til frisøren, for både klipp og styling. Bestill derfor time i god tid!


- Ja, en økende andel av våre kunder ønsker å bli stylet klar til for eksempel julebordet. Da handler det om føning, krølling og fletter med fokus på ulike flettetknikker, forteller daglig leder hos Auster Storo, Tine Aavik, og legger til:

 

- Messy krøller er også veldig populært. Det skal gjerne se enkelt ut, men saken er at det ikke er enkelt å gjøre det på egenhånd.

 

Frisyrene vi vil ha nå

Før var hårmotene veldig tydelige, men det er ikke lenger like åpenbart hva som er inn eller ut.

 

- Motene flyter over i hverandre, men en ting som trender nå, er at ting ikke skal være for perfekt, det må gjerne være stort og messy, sier hun.

 

Når det kommer til hårfarge er det balayge og sombre som er ulike fargeteknikker og farger som trender nå.

 

Fargene legges ut i fra kundenes hudfarge etter en analyse av hva de kler. Noen liker det mer dramatisk med store kontraster, andre vil at farge og frisyre skal gli soft inn i hverandre.

 

- I forbindelse med stylingtimer, er det viktig å ha litt tråhet i håret. Defor bruker vi mye saltvannsprayer og volumprodukter (rootspray) før vi gjerne legger en siste finish med en glansspray over hvis man ikke vil ha det for matt, sier Tine. 

 

Styling: saltvannsprayer og volumprodukter bruker vi før vi gjerne legger en siste finish med en glansspray.

 

Beskjeden fra de travle frisørene hos Auster Storo er å bestille time så fort som mulig,  for nå fylles det raskt opp fremover. 

 

På en litt travel dag, klipper og styler de 24 frisørene opptil 140 personer. Og mange av disse er menn.

 

- Menn bestiller sjelden styling, men de skal også ha julebordsklippen. Den vanligste frisyren for menn er såkalt ”skinfade” der håret går fra helt kort og noe lenger i en jevn linje. Ellers er stussing av skjegg en stadig økende etterspørsel fra våre mannlige kunder, avslutter Tine. 

 

Julebords-make up

Hos daglig leder Stine Myhre hos Fredrik & Lousia merker de også at julebordssesongen er i full gang.

 

- Smokey eyes er meget populært nå. Og ellers går det mye i jordtoner til sterke farger som orange og burgunder, gjerne med et hint av glitter. Det er lov til å eksperimentere og være litt vågal. Av produkter nevner hun Youngbloods to ulike glitterlinere i gull og sølv som kan brukes som base og øyenskygge, eller for litt ekstra pop i øyekroken.

 

- Glem heller ikke håndkremen fra Chanel som fukter, beskytter og lukter helt fantastisk, sier hun. 

 

 Chabaud er en av de mest populære duftene denne høsten. Eller prøv denne eksklusvie håndkremen fra Chanel!

 

Særegne dufter mer populært

Når det kommer til parfyme, så er nordmenn mer opptatt av det enn noen gang tidligere.

 

- Det skal helst være personlige og særegne dufter som ikke er for maintstream. Kvalitet og luksus er stikkord som beskriver dufttrenden i Oslo akkurat nå.

 

Av populære merker, trekker Stine frem Tom Ford og nisjeduftmerket Chabaud.

 

Ikke glem hudpleien

I festsesongen er det også stort fokus på hudpleie.

 

- Vi selger mye ansiktsmasker og skrubb. En fuktmaske jeg anbefaler er en fra Guerlain som bidrar til å jevne ut linjer, fukte og gi huden tilbake sin glød, forteller Stine. Denne er perfekt for å booste huden rett før en festaften. 

 

Når det kommer til skrubb, anbefaler hun merket Dr. Brandt som har melkesyre i seg og dermed er veldig effektiv. På vinterhalvåret kan ansiktet fort føles gustent og grått, men med denne blir huden som ny igjen.

Sist endret - 01 desember 2017