Meny
 

Makeup-trendene i høst: Ekstremt eller naturlig

Makeup-trendene i høst: Ekstremt eller naturlig

 

Sterke intense farger rundt øyne og på lepper er den klareste makeup-trenden denne høsten. Og øyebrynene? De trenger ikke lenger å være så perfekte.

 Vi tok en prat med makeup-artist Hege Strand fra Lancôme/Kicks Storo på VIP-kvelden som nylig ble avholdt på for medlemmer av Storos kundeklubb, hvor hun fortalte om sminketrendene nå i høst. 


Hege forteller at det mest spennende som skjer denne høsten og vinteren, er at ting skal være veldig fremtredende og lekent.

 

Fokus på øyne og lepper

- Vi ser en trend der vi går litt mer vekk fra det å ha helt perfekte konturer, skygger, vipper og øyenbryn – til å få mer fokus på det naturlige, uperfekte eller ekstremt lekne.

Nå skal det være litt mer tilfeldig. Nontouring, buskete bryn, bølgebryn, diagonal- og floating-liner midt på øyelokket er eksempler på dette. Øynene skal helst fremheves ved å bruke sterke intense farger og kraftige, markerte linjer. Det handler om blikkfang, forklarer Strand og fortsetter:

 

- Det vi ser mye av nå er tykk flytende kajal, tusjliner, øyenskygge og mascara i alle farger. Makeupen skal synes, og fargene skal være litt crazy, gjerne i rosa, hvitt, blått eller metallisk.

 

Når det gjelder øyebrynene så har man gått bort fra de perfekt striglete brynene. Nå skal det være mer naturlig, tilfeldig og uorganisert ifølge eksperten hos Kicks.

 

Leppene skal synes

Akkurat nå bør alle sminkepunger inneholde minst èn vannfast lipliner som base under leppestift og gloss, skal vi tro ekspertisen.

 

- Lipliner brukes for å fremheve og markere fasongen på munnen og du kan gjerne bruke den utenfor din egen leppekant dersom du ønsker å gjøre leppene større og enda mer synlig, forklarer Hege.

 

Denne høsten er det leppene som skal være i fokus. 

 

Fargene skal være knæsj

Når det kommer til farger på leppene, så skal de være knallsterke og få leppene til å ”stå ut”.  

 

- Rødt er kanskje den hotteste fargen nå i høst, sammen med jordtoner som brunt og burgunder som kommer hver høst. Ellers er både oransje og fersken farger som vil prege mange lepper i høst og vinter, sier hun.

 

En annen trend innen leppe-makeup, er å bruke sterke farger i metallic – gjerne kombinere en metallisk liner eller øyenskygge-stick på lepper og omvendt.

 

 Knallsterke farger på leppene er hot denne sesongen. Her har en heldig deltaker fra VIP-kvelden blitt sminket med røde lepper. 

 

Naturlig romantisk med en crazy edge

Glød i huden og duse ferskentoner på kinn, lepper og øyne er også en viktig del av trendbildet og som brukes som en motvekt til det intense.

 

- Den naturlige og litt avslappede stilen er populær. Og går man for den avslappede romantiske og klassiske stilen, så kan en gjerne legge til en liten crazy twist, gjennom for eksempel å legge rosa liner eller maskara på øyevippene, forteller hun.

 

En rosa liner eller maskara på øyevippene passer perfekt til å gi den avslappende og romantiske stilen en crazy twist.

 

 

Holdbar sminke og silkemyk hud

Hege trekker også frem at det er veldig i tiden å benytte ulike former for produkter som er tilpasset tidklemme-livsstilen - såkalt longwear-makeup med 24-timers holdbarhet

 

En annen trend er produkter som kan brukes til flere formål slik som for eksempel samme liner og stick til både lepper og øyne.

 

Stikk innom for en prat

Hege oppfordrer interesserte i alle aldre til å stikke innom Kicks for en uforpliktende prat.

 

- La oss hjelpe deg å finne riktige produkter tilpasset din hudtype, hudtone og bruk. 

Sist endret - 01 desember 2017