Meny
 

Slik blir du smashing i tidsklemma

Slik blir du smashing i tidsklemma

Har du disse 7 plaggene i basisgarderoben, blir jobben med å holde seg smashing - selv i den verste tidsklemma - mye enklere. 

Journalist og motepersonlighet Silje Pedersen, også kjent som @motesilje, og vår egen personal shopper og stylist på senteret, Cornelia Brunasso, delte sine beste tips til en trendy høstgarderobe for mer enn 80 herlige og moteinteresserte kvinner som var invitert til VIP-kveld gjennom Storos fordelsklubb. Her er de viktigste tipsene:

 

1. Ha alltid en skinnjakke i skapet

Skinnjakken er klassisk, går aldri av moten og kan styles til absolutt alle anledninger – fra casual til stivpyntet.

 

- Kombinasjonsmulighetene er uendelige, og den funker til jeans eller kjole, skjørt eller shorts. Under kan du bruke gensere, bluser eller skjorter. Sprit gjerne opp med et skjerf, kanskje et fargerikt et? Skinnjakka er et slikt plagg du gjerne kan legge noen kroner i fordi den er klassisk og går aldri av moten, sier Corneli og legger til at på Storo finner du skinnjakker i alle prisklasser.

 

Motesilje sammen med to av deltakerne på VIP-kvelden 28. september. Jentene har på seg hver sin skinnjakke - plagget som aldri går av moten.

2. Trenchcoat

Er du en skikkelig tidsklemme-fashionista, så bør du investere  i en klassisk og elegant trenchcoat.

 

- En trenchcoat kan selvsagt kombineres med en rekke andre plagg som skjørt, kjole, jeans, pumps og sneakers. La deg inspirere av de franske damene som virkelig kan det, for en trenchcoat gjør deg chic på 1-2-3, mener Silje. 

Ønsker du deg en chic-look? Da bør du investere i en trechcoat, mener Silje. Her viser damene frem en flott trenchcoat i lys blå. 

3. En blazer

Hvis du bare skal kjøpe én ting i høst, må det bli en blazer - gjerne i rødt eller ruter, og gjerne i kombinasjon med en tilhørende dressbukse.

 

- Igjen har man et antrekk som kan brukes i mange anledninger og i kombinasjoner med jeans, blyantskjørt, en tøff t-skjorte, bluser, pumps, eller sneakers, forklarer de.  

Hvis du skal kjøpe bare et plagg i høst, så må det bli en blazer. Velg en klassisk sort, som Cornelia har på her, eller vær litt mer vågal og velg en i rød eller en med ruter.  

4. Spreke skjorter og bluser

Skjorter må man selvsagt ha, alt fra klassisk hvite til morsomme varianter med små og store detaljer på alt fra mansjetter, kraver, mønster, farger og knapper.

 

- Skjorter og bluser fungerer like godt på fest som til hverdags, og trenger definitivt ikke være strengt og formelt, mener Silje.


 
Skjorter og bluser fungerer like fint til fest som til hverdag. 

 

5. En blomstrete kjole

Blomstrete kjoler har vært i motebildet en god stund, og fungerer superfint selv om det nå er høst. Her er også kombinasjonsmulighetene mange.

 

- Lek deg gjerne med utradisjonelle kombinasjoner, for eksempel med en knallrød, litt tykk strikkegenser med et tilhørende fresht magebelte og frekke knehøye boots.  En blomstrete kjole fra i sommer kan også fungere utmerket, forklarer Cornelia. 

 

6. Den lille sorte

- Den lille sorte kan redde de fleste anledninger. Det holder med en sort kjole i garderoben, og kjøp da gjerne en i et klassisk snitt som går til alt. Finn en fasong som passer din kropp og din smak, og som fremhever det du ønsker, enten det er bysten, midjen eller baken, sier Silje.

 

Den lille sorte kan du kombinere med alt fra lekne sneakers til elegante pumps, artige vesker, store belter, øreringer, skjerf, høyhalset genser, t-skjorte, skinnjakker - you name it. Og du, bruk gjerne masse farger, legger Cornelia til.

 

 
Den lille sorte er noe alle kvinner burde ha i klesskapet - plagget som kan redde en hver anledning. 

7. En farget høstkåpe

Kåper er kanskje sesongens hotteste trend.

 

Det kan være smart å ha en litt tykkere variant i garderoben også. Og våg å bruke farger – gjerne rosa eller grønn - da holder du både stilen og varmen. En slik kåpe blir et statement-plagg som gir deg oppmerksomhet på alt fra bussen om morgenen til byturen en fredag kveld. Tenk flotte krager, brede skuldre og kanskje med et belte i midjen for å fremheve figuren, avslutter de to moteekspertene. 

 

 Kåper er kanskje sesongens hotteste trend. Våg å bruke farger – gjerne rosa eller grønn - da holder du både stilen og varmen.
 

Sist endret - 09 februar 2018