Meny
 

Slik velger du riktig skolesekk

Å finne riktig skolesekk er et viktig valg, både for store og små. Skolesekken er et av de viktigste redskapene for barna. Sekken skal romme både skolebøker, pennal, matpakke og drikkeflaske.

rosa skolesekk fra Beckmann

Riktig skolesekk er en investering i barnets helse

En skolesekk brukes daglig og barna vil etterhvert frakte mye i sekken gjennom et helt skoleår. Ettersom barn og unge er mer utsatt for belastningskader i rygg og skuldre er det viktig med riktig sekk til barnet. 

 

Ta med barnet i butikken 

Første bud når en skal handle skolesekk er å ta med barnet i butikken, slik at han eller hun kan prøve sekken. Det kan være lurt å putte noen bøker i sekken så barnet får opplevelsen av bævekten. En sekk som ikke veier noe vil alltid oppleves som god å bære.

 

Gutt putter bøker i sekken

 

Sekkens størrelse er viktig

Velger du feil størrelse, blir oppbyggingen av sekken feil. De gode bæreegenskapene til sekken kommer ikke til sin rett når sekken for eksempel er for lang, forklarer Anita hos Morris.

 

Tilpass sekkens ryggplate

Sekkens ryggplate skal akkurat dekke ryggen, øverst, nederst og på sidene. Samtidig skal barnet ha plass til å svinge med armene. Det er bedre med en ryggplate som er litt for liten enn en som er for stor. Om den stive platen kommer opp i nakken eller ned på setet kan det bli ubehagelig å bære sekken. Ryggplaten skal føye seg naturlig til ryggen. Stiv ryggplate er viktig først ved bærevekt over 20 kilo.

 

 

Gutt med sekk på ryggen

 

Spenner og remmer 

Spenner og reimer bør være solide og samtidig lette å håndtere for barnet. Skulderremmene bør ha god polstring for å gi barnet best mulig bærekomfort. En sekk bør være i et slitesterk materiale som tåler vann. Se etter at det følger med regntrekk. Sekker med flat bunn er positivt slik at sekken kan stå av seg selv.

 

  • Skolestart_Storo_ IMG_0959.jpg
  • Skolestart_Storo_ IMG_0961.jpg
  • Skolestart_Storo_ IMG_0962.jpg

 

Ikke la utseendet avgjøre valg av sekk 

 

barn med backmann skolesekk

 

Skolesekker fra Beckmann. Foto: Becmann.no

 

De populære skolesekkene fra Beckmann får du hos både ARK og Tanum

 

For de fleste barn er det farger og motiv som avgjør hvilken sekk de liker best. Vi anbefaler at man heller fokuserer på å finne rett størrelse, enn å velge sekken etter utseendet.

 

Skolesekk med bilde av Dinosaur fra Beckmann

 

 

 

Sist endret - 30 mai 2018