Meny
 

Gravid i første trimester?

Gravid i første trimester?

Er du gravid i første trimester? Da har vi et flott tilbud til deg!

Universitetet i Oslo gjennomfører sammen med blant annet Vitusapotek Storo et forskningsprosjekt som handler om å forbedre svangerskapsomsorgen for gravide i første trimester. Prosjektet heter Safestart.

 

Viktig med dialog før uke 12

Mange finner ikke ut at de er gravid før de har kommet i uke 5, 6 eller 7.

 

- Da er man allerede halvveis i første trimester og man har gjerne kjent på både halsbrann, morgenkvalme og tett nese. Det er bare noen av plagene man gjerne merker i den tidlige fasen av graviditeten som kan skape bekymringer, ubehag og blant annet kan føre til sykefravær, forklarer Elin Ngo ved Vitusapotek Storo.

 

Mange er dessuten opptatt av å finne ut hva de kan eller ikke kan gjøre så tidlig i graviditeten.

 

- Det handler om løft, trening, mat og medisin for å nevne noen tiltak. Vårt mål er å etablere dialog som kan fjerne bekymringer og redusere plager, forklarer Elin som understreker at man ikke skal ha det dårlig fordi om man er gravid.  

 

Vil skape bedre svangerskapsomsorg

- Man må ikke være syk for å prate med oss. Vi er minst like interessert i å høre kvinnenes erfaringer fra de første ukene i svangerskapet. Dette er et tiltak for å forbedre den generelle svangerskapsomsorgen, sier hun. 

 

Snakk med oss – det virker

Forskningsprosjektet utføres av Universitetet i Oslo og omfatter 4 spørreskjemaer i et nettskjema hvor invitasjonen sendes ut på mail.

 

- Halvparten vil få muligheten til en samtale på omtrent 15 minutter. Samtalen finner sted på Vitusapotek på Storo hvor man sitter i et lukket rom for å ivareta fortrolighet og personvern, understreker Elin.

 

Den andre halvparten utgjør kontrollgruppen og får ikke mulighet til å delta i en samtale. Det er kun på denne måten man kan sammenligne resultatene vitenskapelig på. Alle data behandles strengt konfidensielt og i henhold til alle lovkrav innen personvern. 

 

Mulighet til å vinne gavekort

Tidligere studier har vist at samtalene har en positiv effekt for opplevelsen av graviditeten.

 

Trykk her for å få tilgang til full prosjektbeskrivelse og informasjon om hva det innebærer å være deltager. Derfra kan du eventuelt avgi samtykke til å delta i studien.Det trekkes ut flere gavekort i løpet av studieperioden med en total verdi på kr 10 000,-

 

Visste du forresten at vi har et foreldre/barn-rom på senteret? Det finner du i 2. etasje og der kan du sitte ned for å amme, varme opp drikke og babymat i mikrobølgeovnen eller benytte stellebord. 

Sist endret - 01 desember 2017